Arrangement

Arrangement:

Kartellet


Kartellet var i utgangspunktet en danseforestilling initiert og koreografert av Sigurd Johan Heide, og med nykomponert musikk av Mariann Torset. Nå har man etablert dansekompaniet og Kartellet A/S, og har laget 4 helaftens forestillinger siden 2012. 


På Voss viser Kartellet frem forestillingen Kan du komme ned og hente meg igjen? og holder workshop i dans sundag 28. april. 


Les meir om gruppa her. 

Foto: Knut Jenssen

Kan du komme ned og hente meg? hadde premiere i 2014 og er spilt rundt 20 ganger. I 2019 smeller vi til med en nypremiere med nylaget musikk av Benjamin Mørk. Publikum får sitte midt imellom tre utagerende menn, og oppleve er danseforestilling som er nær, både i avstand og i tema. De to danserne, Inge Martin Helgesen og Sigurd Johan Heide har et nostalgisk, men røft utrykk, og utnytter sin kroppslige kunnskap for å balansere på eggen av lek og alvor. Musiker Benjamin Mørk trakterer mekanisk piano, og har bearbeidet det musikalske materialet til vår tilstand: En tilstand av mannlig fysikalitet, alvor og lek. Voldsom lek.


Hele forestillingen er bygget opp rundt det å se livet sitt passere i révy: huske både det gode og det vonde, og så ærbødig gi seg hen til jorden igjen:


Kan du komme ned og hente meg igjen?
Vi har årsak og virkning. Og vi har forgjengelighet.
Og fordi vi har forgjengelighet, så vil alt som starter, opphøre.
Alt som kommer sammen, vil gå fra hverandre igjen. Musikken vil starte, og bli borte. Dansen begynner, for til slutt å ikke være mer.
Alt som er bygd opp, vil gå i stykker.
Kan du komme ned og hente meg igjen?


Nina Fjeldet har vært produsent for forestillingen, og vært viktig i utarbeidelsen av konseptet. Forestillingen er støttet av Folkemusikk Nord, Fond for utøvende kunstnere og Kulturrådet.


Koreograf: Sigurd Johan Heide/Kartellet
Komponist: Benjamin Mørk
Dansere:
Inge Martin Helgesen
Sigurd Johan Heide
Musiker:
Benjamin Mørk: mekanisk piano
Visuell utforming: Kartellet
Filmfoto og klipp: Eilif Bremer Landsend
Produsent: Nina Fjeldet/Riksscenen


Omtaler:


"Forestillinga er godt gjennomført.

En helhetlig, elegant og spennende koreografi og musikk som står støtt til dansen,

åpner dørene til en mannsverden og en mannsestetikk vi altfor sjelden får se på dansescenen"

(omtale i ITromsø).


"Sammen skaper de en intens forestilling som viser kjærlighet,

sårbarhet, maskulinitet, feniminitet, forfølgelse, vennskap og fiendskap;

dette som kalles livet"

(omtale i Troms folkeblad).©Dans pao Voss 2019

Musea dansar


I 2019 går startskotet for «Museene danser Norge» – ei treårig vandreutstilling som skal innom åtte museum i heile Noreg. Fyrste stoppestad vert Voss folkemuseum, med opning under Vossajazz, fredag 12. april!


Innhaldet i vandreutstillinga vert høgdepunkt frå dei tre utstillingane «Dans i Norge» frå Ringve Musikkmuseum, «Livets dans» frå Sverresborg Trøndelag Folkemuseum og «Dains me mæ» frå Rockheim. Dei mest mobile og nasjonalt interessante elementa vert med, og dette er ei utstilling som inviterer publikum til å prøva seg sjølve. Utstillinga vert – alt frå passinho frå Brasil til strekkbuksepolka frå Norge blir presentert. I tillegg vert det spedd på med lokalt arkiv- og dansemateriale frå dansemiljø på Voss.


Les meir her. 

Telefon: 45235532

Email: post@danspaovoss.no